Vertical Menu
Search
Categories

 

PROGRAM FOR HØSTEN 2017

 

Tirsdag 19. september

Bjørn Alterhaug og John Pål Inderberg: Improvisasjon

Improvisasjonsforedrag med «live» musikkeksempler. Jazzmusikken stiller spørsmålet: Hva er improvisasjon – og har det noe med kunnskap å gjøre? Gjennom eksempler på musikalsk samspill løfter de fram kunnskap og refleksjon fra hver sin praksis, og håper å kunne inspirere til diskusjon og nytenkning også innenfor felter utenfor musikken.

Tirsdag 3. oktober

Museumsbesøk: Jødisk Museum Trondheim

Guiding med bilder, film og video. Forteller historien om det jødiske liv i Trondheim og den triste skjebnen til mange av jødene.

Tirsdag 17. oktober

Professor emeritus Åsmund Egge: Den russiske revolusjonen

Bakgrunn, forløp og konsekvenser av denne revolusjonen.

Tirsdag 21. november

Elisabeth Kahrs: Vitalisering av bryggene i Kjøpmannsgata

Hva er de store utfordringene med å ta i bruk bryggene? Vitaliseringsprosjektet 2015-2017, prosessen og hva som er gjennomført av tiltak. Betydningen av dette for utviklingen i området, samt en kort gjennomgang av noen innspill i konkurransen om byrommet Kjøpmannsgata.

Tirsdag 12. desember

Jørgen Haave: Familien Ibsen

Konservator Jørgen Haave ved Telemark Museum har avslørt en lang rekke feil i fortellingen om Henrik Ibsens familie og oppvekstvilkår. Han forsøker å peke på mulige årsaker til disse misforståelsene, hva som egentlig preget Ibsen i barndommen, og hvordan dikteren forholdt seg til familien og fødebyen som voksen mann.