Nyhetsgrupper

Litt mimring

Dette ble et mye mer spennende tiltak enn man kanskje forventet  –  ihvertfall for oss som ikke visste hva som kom til å bli vist. Og i tillegg skjedde dette på årets første snøværsdag 25. oktober, med tilhørende trafikale problemer!

NRK er i alle fall villige til å stille opp med masse folk og åpne lokaler, og de gjør virkelig mye for å gjøre NRK P1 til folkets radiokanal, selv om man aldri kan gjøre alle fornøyde når man skal bidra med stoff som passer alle fra barn til oldinger.

Ma  tok i mot oss i resepsjonen, og geleidet oss rundt i huset etter et meget strikt skjema, akkurat slik de er vant til når de skal sende radio og tv. Tid var helt klart en viktig faktor for å lykkes, og det var sekundtellende klokker absolutt over alt, samme hvor vi kom. Men etter hvert forsto vi at innholdet likevel teller mest!

Vi fikk snakke med mange av de som har de faste programmene som lages på Tyholt, og det er faktisk en hel del, mer enn 70% av P1, 60& av P3! I tillegg lager de det meste av vitenskapelig baserte programmer på tv, som Schrødingers katt og Newton, og selvsagt Midtnytt. Og mange andre program både i radio og på tv med innhold som fakta, dokumentar, sport, livssyn og underholdning. Så alt er heldigvis ikke samlet i Oslo!

Vi startet i morgen-studioet, møtte de som meldte trafikken, var innom Her og Nå, Norgesglasset, Schrødingers katt-produsentene som i 2 år har jobbet på et program som vises 20. desember. Vi kunne se på mens Rune Nilson hadde direktesending (utrolig artig), og vi var inne i Midtnytt-studioet, og ennå flere steder som jeg ikke husker. Og overalt ble vi mottatt av hyggelige, morsomme, serviceinnstilte mennesker!

Etter nesten tre timer ble det endelig lunsj og besøk av Are Sende Olsen som fortalte om det siste programmet sitt, Normal galskap. Utrolig å få høre detaljene rundt den hasardiøse svingstang-øvelsen som gikk helt galt men som endte bra til slutt.

Dagen ble avsluttet med at musikksjefen for utvelgelsen av all musikk i P1, Terje Qvam, fortalte om denne jobben, som i dag har en utrolig fokus på grunn av omleggingen (moderniseringen?) av formiddagsprogrammet. Det er ingen tvil om at dette er et område de tar veldig alvorlig, og det er virkelig ikke på lykke og fromme de velger ut musikk. Men sammenlignet med de frie radiokanalene, har NRK mange pålegg og krav å forholde seg til, fordi de er en almennkringkaster. Eksempelvis mengden norsk musikk, hvor ofte ei plate skal spilles, om det er ny musikk eller etablert musikk, forholdet til innholdet i programmet hvor den sendes, hvem som er målgruppe for programmet, osv osv.  Jeg må si at det gjorde stort inntrykk på meg å se hvor mye som skal til for å få radioen og tv-sendingene i NRK til å fungere! Og når vi tenker etter, så fungerer det egentlig veldig bra!

Stor takk til NRK Tyholt for omvisningen og at borti 20 personer stilte opp for å gi oss et bilde av medarbeidernes hverdag!

Her er bildene fra Tor:

Img_2692.jpg
Img_2694.jpg
Img_2698.jpg
Img_2699.jpg
Img_2702.jpg
Img_2713.jpg
Img_2637.jpg
Img_2638.jpg
Img_2640.jpg
Img_2641.jpg
Img_2642.jpg
Img_2644.jpg

Invitasjonen finner du her