Nyhetsgrupper

Litt mimring

Vårt tradisjonelle julebord 2012

Seniorforeningens tradisjonelle julebord gikk av stabelen fredag 14.desember. Opprinnelig var det 41 påmeldte til julebordet, men dessverre måtte hele 8 melde forfall av forskjellige grunner. Denne gangen måtte vi klare oss uten en eneste fotograf! Trist, synes noen, det er så moro å se deltakerne år etter år,  –  flott, synes andre, bare mas. Ja ja, men egentlig kunne vi ha satt inn bilder fra i fjor, fordi mye var etter våre tradisjoner. Vi pynter opp siden med dette bildet som ikke kan ha vært annerledes i år heller:

Som seg hør og bør ble deltakerne, som som vanlig ankom kl 1900, møtt av en masse fakler som var plassert fra parkeringsplassen og inn mot BSK-hytta – vakkert!

Vel inne ble de mottatt av Kåre, som denne gangen var forfremmet til hovedbordtillitsvalgt (!); han serverte hvitvin/Mozell som vordrink etter den enkelts ønske. Inne ble det minglet og en hyggelig stemning bygde seg etter hvert kraftig opp i den pent pyntede peisestua. Det var tent over 200 telys/lys og det brant lystig på peisen!

Presis kl 1930 ropte Bjørn R Steen til bords og ønsket velkommen. Det ble servert en gravlaksforrett, og deretter tradisjonell kalkun med masse tilbehør. Som seg hør og bør (tradisjonelt!) ble det etterpå selvfølgelig satt frem karamellpudding til dessert. Drikke til maten var hhv hvitvin, rødvin og portvin. Nils Jørgen hadde ordnet med maten, godt hjulpet av Kåre/Åse som hadde laget en flott waldorfsalat og Trond/Vera som hadde stekt 5 kg bacon (!). Som bordtillitsvalgte fungerte på utmerket måte i tillegg til Kåre Trond og Aage. Bjørn Steen opptrådte som selvfølgelig og dreven toastmaster.

Det var en alminnelig oppfatning at maten smakte godt, – og Sonja Island takket for den.

Så var det tid for kaffe med diverse tilbehør. Vitser ble fortalt villig vekk og foreningens formann holdt en fin tale. Stemningen var på topp, og etter hvert åpnet også baren!!!

Det ble loddet ut 10 teaterbilletter som fant sine verdige vinnere.

Kl 2200 kom musikken. Arrangementskomiteen hadde leid inn Harald Bjerkems kvintett (som denne gangen besto av 4 medlemmer); kjempesuksess!!! Dansen gikk mer enn livlig og stemningen steg og steg! Vitser og fortellinger satt løst og vakte alminnelig latter.

Men som før om årene: plutselig var kl 0100, og det var tid for å starte grovrydding og avvente taxi’er som foreningen hadde bestilt. Ryddingen gikk greit, og kl 0130 var det alminnelig oppbrudd.

Nils Jørgen og Kari ble igjen og tok finryddingen og utsjauing av søppel og diverse rester mv.

Først kl 0400 var lokalene i den stand de skulle være før de profesjonelle vaskerne kom og tok den siste finpussen litt senere på morgenen …

En fin fest!; – ”the best ever” som flere ga uttrykk for!

Arrangementskomiteen som hadde stått for julebordet besto av Bjørn (Steen), Nils Jørgen med tillegg av Trond og Kåre som stilte som frivillige – deltakerne ga uttrykk for stor takk til alle 4!!!

 

————————————————————————————————————————-

Arrangementskomiteen har allerede bestilt lokaler for neste års julebord: da blir det en kraftig vri ettersom det er forsamlingslokalet ”Skogheim” på Sverresborg Folkemuseum som blir arena for begivenheten. Dette er et flott lokale med muligheter for nye spennende vrier og ymse aktiviteter! Arrangementskomiteen ser klart for seg aktive medlemmer som fremstår med mer eller mindre kunstneriske innslag fra scenen (!) utover kvelden! Dette kan bli helt spektakulært!!!

Datoen blir fredag 13. desember 2013  … merk av datoen allerede nå i kalenderen din!!!

 

Innbydelse julebord 2012

Deltakere 2012