Nyhetsgrupper

Litt mimring

   Årets dagstur 11.08.2015 til

Fannrem, Thamshavnbanen, Løkken verk, Nerskogen, Gjevilvatnet

er vel gjennomført og med det sedvanlige resultatet: En riktig flott tur med mange variasjoner og nye opplevelser. 18 deltakere ble med, og de fleste av oss fikk ikke en dråpe regn på oss, selv om hele Trøndelag opplevde skikkelig vind og tordenbyger denne dagen. Unntaket var Berit og Amund som syklet hjem fra Sandmoen akkurat da et regnskyll startet, og Liv, Sonja og Arne som sto av i Holtermannsveien og fikk med seg det samme regnskyllet og vindbygene da de gikk hjemover.

Vi startet fra Sentralstasjonen allerede 07.30, ganske tidlig ja, men ingen gråt for det. Vår reiseleder fra Vega reiser var Lisbet Mølmann Lervik, og bussjåføren fra Thorleifs Bussreiser var Odd Horneberg. De hadde tydeligvis tatt turen tidligere, og kunne fortelle både interessante fakta og morsomme historier på den 11 timer lange utflukten.

Dsc08767Vi kom hurtig til Fannrem og entret Thamshavnbanen, verdens siste smalsporede jernbane drevet av vekselstrøm. Det humpet og skranglet men vi klarte likevel å få i oss en baguette og kaffe uten å søle for mye. Guiden på toget hadde en stri jobb med å overdøve skranglingen, men var en veldig dyktig og kunnskapsrik guide. Han tok oss også med en runde i museet på Løkken, hvor det var både jernbane- og gruvemuseum.

Bussen ventet på oss utenfor, og vi kjørte opp gjennom Meldal og over Nerskogen. Vi tok en beinstrekk ved Granasjøen, hvor vi fikk kjenne naturkreftene i form av en kraftig vind. Men selv om skyene over oss var mørkesvarte kom det ikke en dråpe regn.

Dsc08782Endelig nådde vi Gjevilvasshytta, og vi benket oss ved langbordene i spisesalen. Da kom regnskyllet vi var lovt hele dagen! Men vi satt tørt og godt, og fikk servert en nydelig rømmegrøt og deretter lokal spekemat med både potet, salat og rømme til. Desserten var is med rabarbra og kaffe, og det var nok ingen som gikk fra bordet uten å være stappmett!

Utenfor hadde regnet stoppet, solen skinte fra en så godt som skyfri himmel (!!!), og vi fikk gått noen kortere turer i løpet av den timen vi hadde til rådighet. Alt yttertøyet ble tatt av, og vi hadde en fantastisk stund på vollen utenfor hytta. før vi krøp inn i bussen igjen og startet på hjemveien via Oppdal. Etter en kort kaffepause ved Oppdalsporten, var vi tilbake på Sentralstasjonen ca 19.00.

Og som vanlig var vi enige om at det hadde vært ……….!

Og her er som vanlig noen bilder fra turen:

0
0
0
0
0
0
IMG_0130.JPG
0
0
0
0
0

 

Invitasjonen:

GjevilvasshyttaÅrets dagstur gjennomføres

tirsdag 11. august 2015

Vi har fått et tilbud fra Vega Reiser som vi tror vil gi oss en flott opplevelse. Du finner tilbudet og detaljert informasjon nedenfor.

Kort oppsummert starter vi med buss fra kl 0730 fra Trondheim. Vi tar Thamshavnbanen til Løkken, besøker industrimuseet, tar deretter buss videre til Gjevilvasshytta hvor vi spiser middag. Vi returnerer via Oppdal og er tilbake i Trondheim ca 1930. Mange bevertninger, guidet tur, og mulighet til å nyte den herlige fjellufta i Trollheimen garanterer for en flott dag.

Det er lenge til 11. august, men nå har du god tid til å vurdere tilbudet, og melde deg på innen

påmeldingsfristen mandag 13. juli 2015

Påmeldingen sendes til grethe@7510.no eller på telefon 47897871.

Hvis det ikke blir tilstrekkelig antall deltakere fra oss, vil Vega Reiser koordinere turen med andre foreninger for å få fylle opp bussen, det blir jo rimeligere tur jo flere vi blir.

Arr.kom ønsker alle våre medlemmer hjertelig velkommen
til en interessant og ikke minst hyggelig tur

Påmeldte til nå:
Trygve Kjærvik, Svein Buseth, Gerd Buseth, Helen Sæther, Astrid Kilnes, Liv Aavik, Terje Aavik, Reidar Skogseth, Guri Skogseth,  Bjørn Ranum, Randi Kregnes, Aage Hansen, Berit Øverli, Amund Øverli, Sonja Island, Arne Island, Liv Marie Bratsberg, Grethe Hegge

Program Vega s 1Program Vega s 2

 (Klikk på bildet så får du det opp i lesbart format.)