Nyhetsgrupper

Litt mimring

Syntax error in album specification. Album does not exist: 23

Dagstur til Hemnkjølen 18. juni 2009

Turen var planlagt med sol, blå himmel og frisk fjelluft i tankene. Nå ble det ikke riktig slik, men vi fikk både varm sol og lette skyer en liten periode, og frisk luft fikk vi virkelig, men vi fikk også et vedvarende småregn som ikke sto på programmet. Men hva hefter det, egentlig? Ikke særlig mye for oss som er trøndere og vant til masse vær.

Vi startet fra byen i fire biler, til sammen 13 personer, Tor var jo allerede kjørt opp til hytta for å ta i mot oss. Vi ankom Baardshaug Herregård kl 1030 som avtalt. Der tok vi oss en kopp kaffe i solskinnet og så frem til en dag stikk i mot alle værmeldinger.

Direktør Arve Tokle ga oss en interessant omvisning i den gamle herregården. Mange hadde vært her tidligere, men det meste av det han fortalte opplevdes likevel som ny informasjon, enhver forteller på sin måte.

Gården er imponerende, i hvert fall den luksusen som Christian Thams unte seg, men han var en meget dyktig forretningsmann og diplomat, og så muligheter der andre så problemer. Og stort sett må man vel si at han også bidro til lokalsamfunnet som tjente på å skape denne luksusen. I dag kan vi være glade for at noen investerte i slikt, nå kan vi se hvordan de rikeste levde for 100 år siden.

Men ferden gikk videre, oppover dalsiden og opp på fjellet, og da var vi kommet inn i regnbygen som varte resten av dagen.

Det var kort vei fra parkeringsplassen til Tors hytte som heter Tuveng, et navn fra Tors familie. Han har lagt ned utrolig mange arbeidstimer i hytteanlegget, som besto av ei hovedhytte med oppstu, et anneks med bad, og et stort uthus med alt hva en hobby- (proff?)-snekker kunne ønske seg. De fleste av oss tok også en runde ned til vatnet nedenfor, hvor ørreten hoppet i ett kjør.

Vel inne i hytta igjen ventet Kari på oss med kaffe og lefse, som vi hygget oss med mens vi gjennomførte medlemsmøtet.

Nå var det på tide med mat, vi var absolutt sultne, og kastet oss over all den gode maten som var gjort i stand: Varm sodd, to sorter laks, fire sorter spekemat, eggerøre, varm og kald potetsalat, annen salat, osv osv, og med passende drikke til.

Etter en stund trengte vi å røre litt på oss, og ettersom det fortsatt regnet ute, ble deltakerne med på litt hjernetrim. Spørsmålene var diverse generelle, en rekke om Chr Thams, da var det viktig at man hadde hørt etter under omvisningen, og til slutt en rekke spørsmål knyttet til RBK.

Vi må vel si at pga den siste gruppen spørsmål hadde mannfolka et stort overtak, vi damer har ikke riktig samme detaljkunnskapen inne om fotballag. Dessuten var alle mannfolka samlet i sofagruppen med hodene tett sammen, alle damene satt rundt spisebordet i mer avslappet positur. Vel, jeg insinuerer ikke at mannfolka hadde jukset altså … Etter en gjennomgang av fasiten og en oppregning av hvor mange poeng den beste hadde fått, var vinnerne klar: Bjørn Richard og Nils Jørgen hadde samarbeidet om et skjema og hadde definitivt beste poengsum. De fikk deretter høytidlig overrakt premiene som passet til en fjelltur, hver sin kartong med eplejuice.

Kaffe og kake, jordbær og is ble servert, vi spiste og pratet og hygget oss, og plutselig var klokka nesten seks, og det var tid for hjemtur.

Tusen takk til Tor for at han åpnet hytta si for oss, synd at værgudene ikke hadde tatt hensyn til oss på en bedre måte. Men som vanlig, det ble en meget hyggelig tur, og vi har også fått innspill fra flere andre hytteeiere som gjerne tar oss med til sitt hytterike og de tilbudene som finnes i området. Så det er ganske sikkert at slike turer som dette blir det flere av!

Og igjen til alle dere som ikke hadde anledning til å bli med: Ikke nøl neste gang, dess mer du deltar dess artigere blir det!

Takk for turen!

Her er bildene fra turen: