Nyhetsgrupper

Litt mimring

Tur til Røros 08.05.2008

Vi startet fra Trondheim i et flott vårvær, og det ble bare bedre og bedre jo lenger mot Røros vi kom. Vel fremme på Røros i 1130-tiden var det strålende sol fra en etter hvert skyfri himmel, en meget liten bris og 17 grader i skyggen. Røros i mai kan jo by på helt annet vær enn dette, men nå var det absolutt på sitt beste. Vi ankom i privatbiler, noen hadde vært på sine egne hytter fra kvelden før, og noen skulle også tilbake dit på ettermiddagen, men nå var vi samlet, alle 11 tilreisende.

Vi gikk i samlet flokk etter Bjørn S som hadde møtt oss ved Bergstaden, og kom etter en rolig spasertur frem til huset hans i Barhølet.

Det er et gammelt hus, de eldste delene sannsynligvis fra 1700-tallet, utvidet på et senere tidspunkt, og restaurert med stor respekt for gamle tiders farger og byggeskikk.

Der ventet Anne på oss med et flott koldtbord, med stort sett spesialiteter fra Røros, både fisk og spekemat, til og med oster! Det var en glad og sulten gjeng som benket seg inne i den koselige stua til Anne og Bjørn. Spesielt var de tre variantene av sik populære, bare se på bildet. Praten gikk lystig, og etter maten satte vi oss ute i gården i sola; kan man ha det bedre?

Neste post på programmet var guidet omvisning på Røros. Selv om de fleste hadde vært med på dette tidligere, var det en ny opplevelse å være med Leif Hagen, skikkelig innfødt rørosing (ikke pornokongen), rundt i gatene først, og deretter i smeltehytta og i kirka. Han hadde utrolig mange fargerike anekdoter både om seg selv og om alt og alle på Røros. Og sola stekte, fortsatt fra skyfri himmel.

Middagen fikk vi servert på Bergstaden hotell, der var vi forresten omdøpt til Sangforeningen for anledningen.

Menyen hadde blitt endret fra svinestek til Røros-kål, en spennende Røros-rett med mange typer kjøtt og grønsaker. Dette hadde ikke kjøkkenet fått med seg, så det ble svinestek likevel, og med sviskegrøt til dessert. Men godt var det, og vi ble absolutt mette før vi satte oss i bilene og dro hjemover igjen.

Det gode med denne turen, i tillegg til det gode været og alt vi fikk se og høre på Røros, var at vi også fikk tid til å snakke med hverandre. Ofte blir det for lite tid når vi f.eks. er på teater, da forsvinner vi hver til vårt etter forestillingen. Her spiste vi sammen, vi gikk sammen, og vi kjørte i bil flere sammen, det gir en ekstra dimensjon på opplevelsen.

Vi takker Anne og Bjørn hjerteligst for at de åpnet huset sitt for oss. Det ble en flott tur som absolutt frister til gjentakelse, om ikke til Røros så til andre steder hvor vi kan oppleve noe sammen.

Takk for turen til alle som var med!

IMG_9477_1.JPG
IMG_9490_1.JPG
IMG_9486_1.JPG
Dsc02732.jpg
Dsc02733.jpg
Dsc02734.jpg
Dsc02702.jpg
Pict0004.jpg
Dsc02708.jpg
Dsc02709.jpg
Dsc02710.jpg
IMG_9397_1.JPG