Nyhetsgrupper

Litt mimring

Syntax error in album specification. Album does not exist: 34

Julebord 29.11.2007

Det første julebordet i regi av Seniorforeningen i EDB i Trondheim ble holdt i Sponhuset/Strandheim torsdag 29. november 2007.

Det var en ufyselig sterk og kald vind som slo inn fra fjorden da vi kom til Ringvebukta, og skulle ta oss frem de 50 isete og glatte metrene til Sponhuset. Men vel fremme lyste det koselig fra vinduene, og de 22 deltakerne fikk raskt varmen i seg. Vi fikk servert gløgg som varmet både fingre og hjerte, og det var etterhvert en høy og gemyttlig stemning inne i storstua i 1. etasje. Det var dekket på to langbord, ett for lammelårene og ett for lutfiskelskerne, og etter at Torleif hadde ønsket oss velkommen til julebordet, var vi raskt i gang med å ta for oss av virkelig god mat!!!

Etter to omganger med hovedrett, kunne vi bare klappe oss på magen og innrømme at vi igjen hadde spist for mye, men det var jo så godt!

Så ble langbordene gjort om til småbord, og desserten, som besto av en absolutt nydelig hjemmelaget karamellpudding sammen med eksotiske frukter, ble fortært sammen med kaffen.

Vi hadde ikke lagt opp til mye underholdning, men før desserten ga vertinna, Nina Rydjord oss en fin orientering om Sponhuset, eller Strandheim som det egentlig heter, om husets historie og dagens situasjon.
Nina Rydjord og hennes to medhjelpere

Deretter trådte fire av deltakerne frem, som kalte seg Los Tres Seniores og en Senior(it)a, og som skulle prøve å fremføre «Månskensnatt på Slottsbacken» trestemt, uten tonefølge. Starten gikk bra, tre ganger, men etterhvert ble noe feil hver gang, så det ble reprise på den «forestillingen» som Korevi hadde på Prinsen for mange år siden. Det var meget beklagelig at det ikke gikk bedre, spesielt fordi det hadde gått meget bra under øvelsen på formiddagen! Men slik kan det gå, en dårlig generalprøve gir som regel en god premiere, denne gangen ble det omvendt. Men tilhørerne tok det hele med meget godt humør, så det ble i hvertfall mye lystelig latter ut av det.

Bjørn Steen tok så ordet og kunne informere oss om at alle EDB-pensjonister (både afp’ere og alle andre) er velkommen til julelunsj på EDB. Han har også plukket fram det vi har liggende av bilder etc fra livet vårt i Nor-Data, Trønder-Data, Nordata, Novit osv de siste 20-30 år. Han skal sortere det vi har slik at Seniorforeningen kan ta seg av materialet for ettertiden.

Noe senere tok vi frem fire sanger som ble avsunget unisont av alle, med tonefylgje av trekkspill, og disse gikk meget bra. En sang handlet om den første datatiden i Trondheim, dvs i sekstiårene da vi kjøpte IBM og Honeywell, en var laget til en tilstelning da vi het Novit, og de to siste handlet om hvilke plager man kan ha selv om man fortsatt lever, og om hvordan det er å bli gammel. De to siste var selvfølgelig ironisk ment, vi er jo ikke gamle!!!

Totalt sett var det en meget hyggelig kveld, med god mat og godt selskap, og som vanlig med mimring fra gamle dager. Og det er vel en av de gode sidene når vi seniorer møtes!

Og her er noen bilder fra kvelden: