Vertical Menu

Search

Categories

Årets første tur langs Ladestien 25.04.07

I strålende vårvær og med 16-17 grader i lufta møttes vi ved Leangen gård for å ta årets første spasertur langs Ladestien.

Vi var spent på hvor mange som møtte opp, fordi det var ganske tungt skydekke og litt tåkete fra morgenen av. Men det var meldt bedre vær, og varselet slo til for fullt!

De som ble med på turen var Torleif Stephansen, Anne Sofie Gjermstad, Tor Blåsmo, Vera Bjørnstad Bø og Solveig Jegerstedt og Grethe Hegge.

Vi la trøstig i vei, og kunne virkelig nyte den gode vårlufta. Her, helt nært fjorden og med fjære sjø, luktet det iblant friskt av sjø og tang, andre ganger av fuktig mose og såvidt nyutsprunget løv på noen av trærne.

Blåveisen var allerede avblomstret men ellers var mange nye planter på vei opp i vårdagen.

All lyd fra biltrafikken på Håkon IIVs gate var borte, den var erstattet av et yrende liv av alle fuglene som fløy omkring i tretoppene rundt oss. Og måsene hadde visst samlet seg til korøvelse nede på stranda.

Ladestien er ganske lang, men da vi kom til Devlebukta var det akkurat passende og veldig fristende å sette seg på rasteplassen der. Vi ble nok sittende her ganske lenge, det er så trivelig å møte tidligere arbeidskollegaer, og både utveksle minner fra gamle dager og å få høre nytt om dagens EDB. Med denne utsikten over en nesten blikk stille Trondheimsfjord var det bare fantastisk godt å sitte og nyte pensjonisttilværelsen i solskinnet en onsdag formiddag i april.

Solveig, Anne Sofie og Torleif fortsatte turen videre, mens vi andre tre snudde og dro til EDB hvor vi feiret fødselsdagen til Tor og Aage Hansen.

Vi var alle enige om at det hadde vært en virkelig flott tur …. og at vi måtte gjøre dette om igjen, kanskje vi alle kommer oss litt lenger. Da håper vi at mange fler har anledning til å være med på turen.

Vi går i et tempo som passer alle, og vi går så langt vi har lyst. I tillegg er det mange steder å slå seg ned underveis, så det er ingen grunn til ikke å bli med. Kanskje vi møter igjen Tjell også, da har han kanskje unger med seg!

Grethe Hegge