Nyhetsgrupper

Litt mimring

» En vårdag i april» Ringve Botaniske hage 18.04.07

I år vil ikke vinteren helt slippe taket, selv om vi har passert midten av april. I 1-2 grader, med en kald sno og etterhvert antydning til snø i lufta, møttes tilsammen 15 personer for å få en omvisning i den Botaniske hagen på Ringve. Fra Seniorforeningen var vi 3 damer, Borghild Kirkeby, Solveig Jegerstedt og undertegnede, som fulgte med på en 1 1/2 times omvisning, ledet av Ane S Guldahl som er sjefen for den botaniske hagen.

 Solveig og Borghild

Det var faktisk litt sent på året for enkelte planter, en del er allerede avblomstret! Men vi fikk se mange andre blomstrende arter som snøklokker, krokus, snøstjerner, blåveis, hvitveis, perleblomster, scilla (som forresten ikke heter scilla lenger, en annen plante har overtatt navnet!!), hage- og vanlig nøklebånd, påskeliljer, én tulipan, bladene til den nakne damen/horen, flere typer julerose, kubjeller, vårlyng, flere rhododendronarter, kornell, lerkespore, forskjellige primula-typer og mange fler som jeg ikke husker navnet på.

Kjempe-bøketreet, 200 år gammelt

I tillegg til blomstene ble vi imponert over den kjempestore bøka i hagen til Ringve museum, helt umulig å få med på ett bilde. Og dessverre glemte jeg helt å ta bilder av blomstene, fordi det faktisk var ganske interessant å høre på en profesjonell botaniker fortelle og vise oss alle plantene som ofte lå lunt og godt nede i fjorårets gress og løv.

Selv om noen hadde bortimot forfrosne fingre var det ingen av de 15 som ga seg før omvisningen var over. Men vi i Seniorforeningen er meget sosiale dyr, så etter omvisningen stimet vi rett inn på nærmeste kafé (forøvrig ble det Ladegrillen) og fikk raskt varmen i kroppen igjen.

Borghild og Solveig er opptint igjen

Det skal bli virkelig moro å komme tilbake til den botaniske hagen på Ringve når det er blitt sommer og alle trærne har løv og alle plantene har kommet seg opp av jorda – det er et flott anlegg som virkelig fortjener et besøk!

Grethe Hegge