Nyhetsgrupper

Litt mimring

Det slo ikke feil i år heller:  strålende sol og veldig lite vind på en flott tur til Munkholmen 16. juni 2016.

Vi møttes i Ravnkloa og var 28 medlemmer som benket oss om bord i Tripp’en for en meget behagelig tur de 900 meterne over til Munkholmen. Der ble det en liten ventetid på de grønnkledde vollene før vi gikk inn til en omvisning i selve borgen, guide var Truls Brekken. Han ga oss historien om Nidholm som den het i tidligere tider, fordi den kun ble brukt som rettersted og hvor hodene til halshugde forbrytere ble satt på stake. Det ble senere anlagt et benediktinerkloster der, det ble nedlagt i 1537 da reformasjonen erstattet katolisismen i Norge.

Tyskerne hadde også en viktig posisjon på Munkholmen med et par små kanoner, men viktigst var alarmanlegget som varslet de øvrige kanonbefestningene om ikke-tysk aktivitet i området. Heldigvis er dagens Munkholmen en fredfull plett midt i Trondheimsfjorden med fast båtrute om sommeren, og for ikke å glemme BUL’s barneteatergruppe som har forestillinger her gjennom hele sommeren.

Lunsjen ble inntatt i restauranten som hilste oss med «Cafeet öppet»! Vi var litt spente da vi gikk inn, men maten var meget god og absolutt godkjent som norsk, Munkholmens fiskesuppe med et godt brød til. Vi avsluttet besøket med kaffe og sjokoladekake utendørs i den gode temperaturen på rundt 20 grader. Så var det bare å tusle seg til kaia og ta båten hjem igjen, en veldig hyggelig og sosial dag i godt selskap, som alltid!

Og her er, som alltid, noen bilder fra turen.

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

 

 


Munkholmen

Invitasjonen:

Tur til Munkholmen 16. juni 2016

Vi drar med båt fra Ravnkloa kl 11:00. Oppmøte kl 10:45.
På Munkholmen vil vi få omvisning i tårnet. Deretter lunsj som består av Munkholmens fiskesuppe, dessert og kaffe.
Returbåt kvart over hver time.

Turen er delvis sponset av Seniorforeningen.
Egenandel: 150 kr, innbetales på Seniorforeningens konto 9235 22 41069

Påmelding innen 6. juni til Randi Kregnes, e-mail: ra-kregn@online.no eller tlf 95299375