Nyhetsgrupper

Litt mimring

Syntax error in album specification. Album does not exist: 28

Julebord 12.12.2008

Nå har det blitt tradisjon!

Vi avholdt vårt andre julebord i Seniorforeningen den 12. desember 2008 i strålende vintervær med en 5-6 minusgrader og snødekt mark.

Vel, vi så ikke så mye til snøen de fleste av oss etter at vi var kommet oss inn (det er det vel bare røykjarane som gjør), men den laget en flott ramme om velkomsten til Byåsen Skiklubbs hytte på Sverresborg, hvor det var satt ut like mange fakkelbokser langs inngangsveien som det var medlemmer i foreningen.

Forresten, det var en fakkelboks for lite, ettersom Tor hadde vervet Aage som medlem på vei oppover til hytta, men det kunne jo ikke arr.kom vite noe om!

Bildet ble beklageligvis ikke tatt før vi skulle hjem, men da var alle fakkelboksene utbrent, og «hytta», som egentlig er et stort, flott klubbhus, ser ganske mørk ut. Men innvendig var den lys og hyggelig.

Vi ble møtt av Nils Jørgen som serverte en aperitiff. Inne samlet det seg snart en riktig glad og feststemt gjeng på 23 personer, som tydeligvis var glade over å se hverandre igjen. Det brant lystig på peisen, bordene var ferdig dekket både til middagen og til kaffen, og her hadde arr.kom’en lagt ned en stor innsats med pynting for at vi skulle få et trivelig julebord.

Arr.kom hadde ikke gjort seg mindre flid med maten, den var ganske enkelt helt nydelig fra start til slutt. For å si det med en gang: det var Kari med svigerdatter Ingrid, Nils Jørgen og Solveig som sto for all matlagingen og kjøkkentjenesten. De fortjener den aller største ros for jobben!

Her er menyen for ordens skyld:

Forrett Gravlaks og hvitvin
Hovedrett Julekalkun med alt tilbehør og rødvin
Dessert Hjemmelaget karamellpudding og portvin
Kaffe med sjokolade og cognac/likør

Bjørn Richard, som er leder for arr.kom, ønsket velkommen og orienterte om programmet for kvelden. I løpet av middagen ble det sunget flere sanger til trekkspillakkompagnement av Grethe, Tor holdt tale, Grethe leste et dikt om hvordan vi som eldre skal trimme, og Bjørn fortalte vitsen om lakkskoene. Til slutt takket Roar for maten. I det store og hele en riktig trivelig middag med masse prat og høy stemning.

Under kaffen fikk vi utdelt en liten utfordring, en matematikkoppgave for 5.klassinger, for vi måtte jo få bekreftet at våre små grå hjerneceller fremdeles virker, og det gjorde de. Alle gikk ivrig til oppgaven og tenkte så det knaket, regnet, og leverte inn sine nøye utregnede svar. Og rett svar fikk vi: 1 besvarelse inneholdt de riktige tallene, og de to vinnerne Astrid og Randi ble behørig premiert!

Så kom vi til rosinen i kaka: Nils Jørgen syntes ikke at vår eminente herretrio Los Tres Seniores (denne gangen uten Senor(it)a) kunne la muligheten gå fra seg til å fremføre en ny sang, så Tor og Roar ble utfordret til å synge en sang de ikke kunne! Var det noen som trodde at det ikke gikk? Å nei, da må de tro om igjen, for gutta stilte opp og fikk til og med oss andre til å være med på et kort refreng i sangen «Pappagutten». Sånn skal det være, la det stå til så går det som regel bra, og i hvertfall bedre og bedre for hver gang man prøver seg! Stor fremgang fra i fjor.

Ellers var det også ordnet med dansemusikk, og flere par rakk å svinge seg noen danser på gulvet, før klokken var blitt så mange at vi måtte snu nesen hjemover.

Det er ingen tvil – et meget vellykket arrangement takket være både arr.komiteen og deltakerne! Og til neste år må også resten av medlemmene i foreningen bli med, da vil det bli stadig triveligere!

Og så, selvfølgelig, er det noen bilder fra julebordet 2008