Nyhetsgrupper

Litt mimring

Syntax error in album specification. Album does not exist: 29

”TIL TOPPS” … til Geitfjellet …03.09.2008

I øsende regnvær og uten det store håpet om å få Senior-selskap på turen møtte jeg opp som avtalt ved starten på Strandlinja kl 1200 på den annonserte turdagen … og ganske riktig: ingen møtte!!!

Med ”gode klær for dårlig vær” valgte jeg likevel å ta turen (sammen med Ella hund); først bortover Strandlinja et stykke, så opp til Våttakammen, videre til Geitfjellet og derfra så ned igjen hjem til Kaptein Roosens vei via Helkansæter, Lavollen og Sommersærta. Knapt to timer tok turen, og selv med rimelig gode turklær var jeg skikkelig gjennombløt (som ei kråke?!!!) da jeg kom hjem. Etter en god varm dusj og en kopp livsbejaende te var jeg likevel enig med meg selv (og med Ella!) om at jeg/vi hadde hatt en fin tur.

Det ser ikke ut som om ”Til Topps”-turene har slått noe særlig an, – og det er vel et spørsmål om årets arrangementer i så måte frister til gjentakelse neste år …?!!!   … for utsikten fra Geitfjellet på en godværsdag er bare flott!!!

Hilsen Nils Jørgen

 

Til topps – på Storheia – 20. august 2008

Turen til Storheia ble gjennomført etter programmet, men jeg var dessverre aleine i dag også, og jeg traff ingen som jeg kunne drikke kaffe og spise vafler med. Det var flott turvær, passe varmt, lite sol og ingen vind.

Stien opp til Storheia er blitt veldig forbedret. Det er lagt ut mye trevirke, plank og ribbeplatter over de verste gjørmehulla. Det går fint an å gå med joggesko. Alle som ikke var der oppe i dag har jeg stor medfølelse med. For et panorama! Særlig nå om høsten. Gule, modne kornåkrer på Byneset, og en speilblank, blå fjord.

Jeg var heldig jeg som fikk være der!      Hilsen Solveig

 

 

Til topps – på Grønlia 11. juni 2008

Rapport fra Solveig som var turleder denne dagen:

Siden det ikke er åpent på Grønlia om onsdagene, hadde jeg tatt med kaffe, te-kake og vafler som vi skulle kose oss med.

Jeg startet fra Lian kl. 12.10, helt alene. Ingen andre var møtt fram. Det hadde klarnet opp, og sola skinte. Fine stier og ypperlig turvær. Jeg tok øverste veien om Lagmannsæter til Grønlia og nedre veien om Stykket tilbake.

På Grønlia traff jeg Øyvind Johannessen. Han var ute på sykkeltur og var i ferd med å dra heimover. Men da jeg bød på kaffe og kaker, slo han seg ned, og vi hadde det svært så trivelig. Der ble vi sittende helt til en regnbyge kom og varslet at nå var det tid til å vende nesa heimover.

På Lian traff jeg Martin. Han fikk jeg pratet med og tatt bilde av.

Og her er Martin – staselig kar! Absolutt seriøs type, ser det ut som.
Hilsen Solveig

 

 

Til Topps – Kristiansten Festning, onsdag 14.05.2008

4 personer møtte opp på parkeringsplassen på Tunga på ettermiddagen den 14. mai, Bjørn S, Nils Jørgen og Solveig fra arr.kom og Grethe. Vi var tydeligvis ikke lettskremt, selv om været så ut til å være både surt, kaldt og med sterk vind. Vi hadde kledd oss etter forholdene, og la trøstig i vei.

Vi tok den lange veien forbi BurgerKing og på østsida av Brøseth-området, så gikk det tversover til Tyholttårnet, forbi Kvilhaugen, ned Blussuvollsbakken og endelig til Festningen.

Der ventet det oss kaffe og kake i den gamle kommandantboligen, og vi innrømmet at det var godt å få sette seg ned etter drøyt en times rolig spasertur.

Vi ble med på omvisningen kl 1800, med overraskende mange besøkende, omkring 100 personer

hadde møtt opp, mange fler enn de hadde forventet og det ble meget trangt om plassen! Vi samlet oss i den største «kasematten», et av rommene inne i den ytre festningsmuren.

Der fikk vi en orientering om det som foregikk på Kristiansten under krigen. Vi gikk deretter innom det ekumenisk innviede kapellet som også er et rom i festningsmuren.

Deretter samlet vi oss oppe på festningsmurene og fikk forklart navnene på de ulike bastionene som muren består av, og hvorfor festningen er anlagt akkurat slik den er.

Siste post i omvisningen var selve donjonen, hvor vi først fikk en orientering om byggemåtene, så litt om Armfeldts marsj gjennom Trøndelag og mye annet om selve livet i festningen. Vi fikk gå opp i alle tre etasjene, og fikk et godt innblikk i hvordan det må ha vært å være soldat her fra 1681 da festningen ble bygd og til 1916 da den ble nedlagt som militær base. De som arbeidet her kunne i hvertfall ikke være særlig lange, det var lavt under hvelvingene i øverste etasje.

Mettet av ny historisk kunnskap la vi i veg tilbake til Tunga. Tempoet var like rolig, kanskje ennå en smule roligere, og vi kjente det i beina da vi endelig nådde parkeringsplassen. Men både på veg til Festningen og tilbake gikk praten og vi hygget oss i hverandres selskap. Og alle sammen strakk ut skikkelig etter turen.

VI VAR ALLE SAMMEN ENIG OM AT DET FAKTISK HADDE VÆRT EN FLOTT TUR!

Vi håper virkelig at flere møter opp til de neste turene, vi tar det med ro og går i det tempoet som deltakerne ønsker, og været? Det er jo bare å kle seg etter forholdene, og litt vind og regn (det siste slapp vi på denne turen) gjør bare turen ennå mer fargerik!