Nyhetsgrupper

Litt mimring

Seniorkveld på Skatval og Steinvikholmen 10.08.2007

10. august 2007 kl 1800 møttes 10 medlemmer og 4 «medbragte» på Skatval hos Grethe. Været var aldeles strålende, 23 grader, svak bris og lettskyet himmel gjorde sitt til en vellykket kveld. Under markisen på terrassen ble det servert festsodd med skjenning i skikkelig nord-trøndersk stil (men uten sviskergrøt til dessert). Til kaffen var det brownies med vaniljesaus og nogo attåt for de som ønsket det.

Kl 2100 brøt vi opp og dro videre til Steinvikholmen og slottsoperaen Olav Engelbrektsson. Et meget opplagt ensemble, tilsammen ca 180 utøvere som solister, voksen- og barnekor samt et meget profesjonelt orkester, ga oss en flott forestilling i både musikk, sang og tale om den siste erkebiskopen i Norge, Olav Engelbrektsson, og hans siste dag i Norge. Kjærlighetshistorien mellom Nils Lykke og Lucie, datter av Inger til Austråt, fikk ingen lykkelig slutt, men ga en ekstra dimensjon til dramaet som ellers utspant seg. Det er fantastisk å oppleve avslutningsscenen hvor Lucie går syngende oppover til toppen av Kongen, det gjenværende tårnet på slottsruinene. Det var synd at vi ikke fikk oppleve dette med litt vind; skikkelsen hennes blir ennå mer dramatisk når kjolen blafrer i vinden bak henne.

En meget hyggelig, sosial og opplevelsesrik kveld, dette bør gjentas med andre kulturelle aktiviteter og steder som mål. Og da håper vi, slik vi har gjort etter hver aktivitet vi har gjennomført, at mange fler blir med!

Her er et knippe bilder fra kvelden. Klikk på bildet så åpnes det i større format.

Image13.jpg
Image14.jpg
Image15.jpg
Image16.jpg
Image17.jpg
Image18.jpg
Dsc01991.jpg
Dsc01993.jpg
Dsc01994.jpg
Image6.jpg
Image7.jpg
Dsc01996.jpg