Nyhetsgrupper

Litt mimring

Tur med Hurtigruta til Rørvik 17. – 18.03.2007

Personalforeningens tur med Hurtigruta tur/retur Rørvik 17.-18.03.07 ble en flott tur, selv om noen ble sjøsyke. De fikk erfare det norske mars-værets alle sider, fra smult innaskjærs til stiv kuling med 5 meters bølger over Folla.

Fra Seniorforeningen var disse med: Øyvind Johannessen, Kåre Ølmheim, Randi Kregnes, Jan Halvorsen, Nils Jørgen Aunaas og Tor Blåsmo.

Nedenfor kan du lese Nils Jørgens referat fra turen. Du kan se Tors bilder fra turen har dessverre forsvunnet.

Tur med Hurtigruta

   På nordgående: Nordstjernen

På sørgående: Kong Harald

 I god rute kl 1200 forlot vi Trondheim i ”greit vær”. Noe vind var det, og noen begynte ganske tidlig å snakke om at ”Folla …» (!!!); det skulle vise seg at de fikk mer rett i sine bange anelser enn de kanskje hadde trodd!

Etter å ha inntatt en innledende kaffe/øl etter ønske og lommebok, fikk vi en times tid senere en aldeles flott lunch; Personalforeningen spanderte drikke.

Deretter ble det arrangert pokerturnering (Personalforeningen har jo kjøpt inn fullt profesjonelt pokerutstyr!). Med fast innsats var det imidlertid ingen grunn til å være redd for å spille seg fra hus og kjærring/kall! At det ble Mr Alsli som sto for arrangementet som ble den store vinner, etterfulgt av Morten Tilseth og Stein Arne Storslett, var vel bare rett og rimelig …!

Middagen – det store etegildet – var egentlig planlagt litt utpå ettermiddagen, men ettersom det var meldt rufsete vær over Folda, valgte skipperen å ta middagen litt tidligere og heller la båten gå på halv fart i venteposisjon mens vi spiste og  … før Folla …!

Det skulle vise seg å være en lur manøver!

Etter en fremskutt, kjempefin middag, hvor Personalforeningen igjen spanderte drikke, satte Nordstjernen opp farten og kastet seg ut på Folla! Med store bølger og kanskje noe uvant med sjøen fikk noen av oss en heller ubehagelig overfart! Det ble mye oppkast og stive blikk … og vi skal kanskje la historien ligge uten å utbrodere hvordan spypose etter spypose ble fylt opp og etter hvert fylte en stor svartsekk!

De friskeste av oss tillot oss, opp i det hele, å ta frem gitaren og bli med på litt allsang, – andre løste sudoku (!)

Etter hvert kom vi velberget – i den forstand at vi alle i hvert fall var i live – frem til Rørvik, og der byttet vi skip. M/S Kong Harald er et langt nyere skip, og komforten lå opptil flere hakk over M/S Nordstjernen (bygget i 1956) som hadde tatt oss nordover. Her ble det som ventet hyggelig samvær i baren, og stemningen steg utover mot de små timer; glemt var Folla! Men da det beryktede havstykket igjen nærmet seg, pakket dansemusikerne sammen utstyret, det var visst ikke noen vits i å fortsette. Og ganske riktig.

Men atter en gang førte de dyktige folkene på Hurtigruta oss greit gjennom den sterke kulingen og havdønningene, og etterpå var alt bare greit.

Seniorforeningens leder hadde for sikkerhets skyld tatt en sjøsyketablett idet vi entret Folla. Den virket OK, men hadde den uheldige bivirkning at da han la seg nedpå etter å ha funnet lugaren sin på MS Kong Harald, så sovnet han og våknet ikke før kl 0145! Han fikk imidlertid med seg det siste av festen i lag med den harde kjerne!

Utover natta krøp vi til køys en etter en, og roen senket seg over en nattsvart MS Kong Harald med stø kurs for Trondheim. Kl 0600 klappet vi til kai i hjemlige farvann, og ”vi var alle enige om at vi hadde hatt en fin tur”!

Skrevet av en vel fornøyd
Nils Jørgen Aunaas